ΑΡΧΙΚΗ arrow ΜΕΛΗ arrow ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μετά την έκδοση άδειας χρήσης και την είσπραξη των δικαιωμάτων ακολουθεί η διαδικασία της απόδοσης / διανομής των δικαιωμάτων αυτών στους δημιουργούς / δικαιούχους (συνθέτες, στιχουργούς, εκδότες, υποεκδότες κληρονόμους, ιδιοκτήτες).
Η διανομή γίνεται βάσει του Ενιαίου Κωδικοποιημένου Κανονισμού της ΑΕΠΙ,  που ακολουθεί τους κανόνες περί διανομής που θέτουν οι δύο παγκόσμιες συνομοσπονδίες ΒΙΕΜ και CISAC. 

Οι διανομές από τις εισπράξεις πνευματικών δικαιωμάτων γίνονται δύο φορές το χρόνο (Ιούνιο και Δεκέμβριο).
Οι δικαιούχοι πληροφορούνται γραπτά και αναλυτικά για όλες τις χρήσεις των έργων τους, το ύψος των πνευματικών δικαιωμάτων που τους αναλογεί καθώς και τις προβλεπόμενες νόμιμες παρακρατήσεις (ΙΚΑ, φορολογία, κτλ.).

 
ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η διανομή των εισπραττομένων από την αναπαραγωγή και πώληση υλικών φορέων ήχου ή ήχου και εικόνας (LP, MC, CD, DVD κτλ.), γίνεται μετά από ενδελεχή έλεγχο των δηλώσεων και καταστάσεων που υποβάλλουν στην ΑΕΠΙ οι φωνογραφικές εταιρείες, τα εργοστάσια εκτύπωσης και οι υπόλοιποι υπόχρεοι.
Τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία συνδυάζονται με το αρχείο έργων της ΑΕΠΙ που δίνει την δυνατότητα να προσδιορισθούν αναλυτικά:

  • τα μουσικά έργα που περιλαμβάνονται σε ένα φορέα.
  • οι δημιουργοί τους.
  • το ποσοστό συμμετοχής του κάθε δημιουργού / δικαιούχου σε κάθε έργο κτλ.

Στη συνέχεια, η διανομή των δικαιωμάτων γίνεται για κάθε μουσικό έργο ξεχωριστά, ανάλογα με το χρόνο συμμετοχής του έργου στον φορέα, διασφαλίζοντας έτσι την ορθή και δίκαιη απόδοση των δικαιωμάτων στους δικαιούχους.

 
ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η διανομή των εισπραττομένων δικαιωμάτων από Δημόσια Εκτέλεση γίνεται για δικαιώματα που έχουν
εισπραχθεί από:

Α) Πηγές (χώρους) που χρησιμοποιούν ζωντανή μουσική / Συναυλίες με βάση τα προγράμματα που υποχρεούνται να παραδίδουν στην ΑΕΠΙ οι Διευθυντές Ορχήστρας καθώς και τις καταγραφές που διενεργεί η ΑΕΠΙ κατά περιόδους στις διάφορες πηγές.

Β) Πηγές (χώρους) που μεταδίδουν μουσική με μηχανικά μέσα (CD Player, ραδιόφωνο κτλ.) με βάση τα προγράμματα που:

  • Υποχρεούνται να παραδίδουν οι χρήστες.
  • Συγκεντρώνει δειγματοληπτικά η ΑΕΠΙ κατά περιόδους και από διάφορους τύπους πηγών σε όλη την Ελλάδα.
  • Εκπέμπουν το κρατικό ραδιόφωνο και οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί με πανελλαδική ή τοπική εμβέλεια.
 
ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Η διανομή κάθε περιόδου γίνεται με βάση τις αναλυτικές καταστάσεις (playlists) των μεταδιδόμενων από ραδιοφωνικούς σταθμούς μουσικών έργων πανελλαδικά που αποστέλλονται, καταχωρούνται και επεξεργάζονται από εξειδικευμένο προσωπικό της ΑΕΠΙ.

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 4 από 7

Print Page Bookmark Steficon Facebook