ΑΡΧΙΚΗ arrow Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ
ΣΚΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Αποκλειστικός σκοπός της Εταιρείας είναι η διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας εξ ονόματος περισσότερων του ενός δικαιούχων και δημιουργών μουσικών έργων (μουσικών συνθέσεων και τραγουδιών), για το συλλογικό όφελος αυτών, λειτουργώντας βάσει των οριζομένων στις διατάξεις του Ν. 4481/ 2017, δηλαδή ως οργανισμός που εξουσιοδοτείται από τον νόμο ή μέσω μεταβίβασης, άδειας ή οποιασδήποτε άλλης συμβατικής συμφωνίας, για τη διαχείριση των ανωτέρω δικαιωμάτων. 

Κωδικοποιημένο Καταστατικό ΑΕΠΙ 

 
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) ιδρύθηκε το 1930, σε μια εποχή που ο όρος «πνευματικό δικαίωμα»και η έννοια της προστασίας των πνευματικών δημιουργών ήταν στη χώρα μας πρωτόγνωρα. Μετά από οκτώ και πλέον δεκαετίες συνεχούς λειτουργίας και αγώνων για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών μουσικών έργων, η ΑΕΠΙ εκπροσωπεί περισσότερους από 14.815 Έλληνες και ξένους (με απευθείας σύμβαση) πνευματικούς δημιουργούς, καθώς και 2.200.000 και πλέον ξένους πνευματικούς δημιουργούς που της εμπιστεύτηκαν το έργο τους και τη διαχείρισή του, μέσω συμβάσεων εκπροσώπησης με ομόλογες εταιρίες του εξωτερικού. Σήμερα στην ΑΕΠΙ A.E. απασχολούνται  114 άτομα (εκ των οποίων τα 8 στη Θεσσαλονίκη) ως εξαρτώμενο προσωπικό και 17 έμμισθοι Δικηγόροι. Επίσης, στον οργανισμό μας απασχολούνται 51 συνεργάτες  ως τοπικοί αντιπρόσωποι ανά την Ελλάδα αλλά και αρκετοί εποχιακοί συνεργάτες.
 
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Ιδρυτικά μέλη της ΑΕΠΙ ήταν κατά αλφαβητική σειρά οι: Σώσος Ιωαννίδης, Μανώλης Καλομοίρης, Ιωάννης Κομνηνός, Ιωάννης Κυπαρίσης, Κωνσταντίνος Λάβδας, Νικόλαος Λάβδας, Ζαχαρίας Μακρής, Τάκης Μαρίνος, Κυριάκος Μαυρέας, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γρηγόρης Σκαρλάτος, Γιώργος Τσακατσιάνος.
 
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ
Η ΑΕΠΙ έχει συνάψει  συμβάσεις εκπροσώπησης με 121 ομόλογες εταιρείες που καλύπτουν 146 εδαφικές περιοχές διαχείρισης ανά τον κόσμο.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 4 από 13

Print Page Bookmark Steficon Facebook