ΑΡΧΙΚΗ arrow ΤΟΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΛΩΝ

O Τομέας Mελών της ΑΕΠΙ είναι ένα από σημαντικότερα κομμάτια της δραστηριότητας του Οργανισμού και ασχολείται αποκλειστικά με την υποδοχή του μέλους αλλά και την όλη πορεία της σχέσης του με αυτόν.

Διαβάστε περισσότερα...
 
TOMEAΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Η ανθρωποκεντρική κουλτούρα του οργανισμού μας και η επιθυμία του να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα στις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού, του υπαγόρευσαν την δημιουργία ενός τμήματος που ασχολείται με το σχεδιασμό και υποστήριξη των προγραμμάτων και πολιτικών που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό. Στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η:
  • Αναζήτηση και ανεύρεση νέων συνεργατών
  • Διαχείριση θεμάτων που άπτονται των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.
  • Εκπαίδευση- επιμόρφωση και αξιολόγηση των εργαζομένων.
  • Επίβλεψη και ενεργή συμμετοχή μέσω προτάσεων σε θέματα παροχών, αμοιβών και ανάπτυξης των εργαζομένων εντός του οργανισμού.
  • Διαχείριση διαδικαστικών θεμάτων που σχετίζονται με το προσωπικό.
 
ΤΟΜΕΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο τομέας τεκμηρίωσης μουσικών έργων έχει την ευθύνη για την καταγραφή των στοιχείων ταυτότητας ενός μουσικού έργου, έτσι ώστε όταν γίνεται χρήση του έργου να απονέμονται τα πνευματικά δικαιώματα στους συγκεκριμένους δημιουργούς / δικαιούχους. Η διαδικασία τεκμηρίωσης τόσο του ελληνικού όσο και του διεθνούς ρεπερτορίου, καθορίζεται επακριβώς από τον Ενιαίο Κωδικοποιημένο Κανονισμό της ΑΕΠΙ και τους κανονισμούς των συνομοσπονδιών ΒIΕΜ και CISAC .
Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής της ΑΕΠΙ δημιουργήθηκε το 1994 και με τη βοήθεια ειδικών μουσικολόγων και εκπαιδευμένων ερευνητών της Ελληνικής μουσικής ξεκίνησε την καταγραφή, συλλογή, ταξινόμηση και διάσωση όλων των ελληνικών μουσικών έργων που έχουν εκδοθεί από το 1896 (που έχει καταγραφεί η πρώτη ηχογράφηση ελληνικού τραγουδιού στην Αμερική) μέχρι και σήμερα. Γι'αυτό συγκεντρώνει στοιχεία για τα πρόσωπα της ελληνικής δισκογραφίας (στιχουργοί, συνθέτες, ερμηνευτές, οργανοπαίχτες, ηχολήπτες, εκδότες κ.α.), συλλέγει και ταξινομεί δίσκους 78, 45 και 33 στροφών, ψηφιακούς δίσκους[cd], παρτιτούρες μουσικά βιβλία και περιοδικά, δημοσιεύματα, βιογραφικά στοιχεία, φωτογραφικό υλικό κ.α.

Η δημιουργία του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής αποτελεί μια πολιτιστική και ιστορική αναγκαιότητα για την ΑΕΠΙ. Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που εξ αντικειμένου έχει συγκεντρώσει γύρω από την Ελληνική μουσική στα 87 και πλέον χρόνια λειτουργίας της και προσθέτοντας νέες πληροφορίες δημιουργεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την ακριβή τεκμηρίωση των μουσικών έργων αλλά και για την έγκυρη επίλυση τυχόν διαφορών ανάμεσα στα μέλη της. Επιπλέον είναι μοναδική πηγή πληροφορίας στην Ελλάδα με αυτό το εύρος στοιχείων όσον αφορά τα δισκογραφημένα Ελληνικά μουσικά έργα. Απευθύνεται σε ερευνητές, σπουδαστές, καλλιτέχνες, παραγωγούς ή απλούς ακροατές και φίλους της ελληνικής μουσικής που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το συγκεντρωμένο υλικό.  

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ-ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ
    Ο τομέας των Μηχανικών δικαιωμάτων έχει την ευθύνη :

·          Για τη χορήγηση αδειών μηχανικής εγγραφής και αναπαραγωγής σε υλικούς φορείς ήχου ή ήχου και εικόνας (LP, CD, DVD....) και αφορά στο εκπροσωπούμενο από την ΑΕΠΙ ρεπερτόριο.

·          Για την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων που προκύπτουν από τη μηχανική εγγραφή και αναπαραγωγή των υλικών φορέων ήχου ή ήχου και εικόνας.

Η χορήγηση αδειών καθώς και η είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων γίνονται με βάση :                                                                                      

Α) Την τυποποιημένη σύμβαση BIEM - IFPI για την φωνογραφική βιομηχανία.

Β) Την τυποποιημένη σύμβαση BIEM για τους κατασκευαστές υλικών φορέων.

Γ)  Τις συμβάσεις κεντρικοποιημένων αδειών (Central Licensing).

Σημείωση: Για τη νόμιμη παραγωγή και κυκλοφορία ηχογραφημάτων που περιλαμβάνουν έργα του ρεπερτορίου που εκπροσωπεί η ΑΕΠΙ, πρέπει να προηγείται η γραπτή άδειά της, η οποία σε κάθε περίπτωση είναι μη αποκλειστική.

 

ΣΥΜΒΑΣΗ PREMIUM  

 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 5 από 25

Print Page Bookmark Steficon Facebook