ΑΡΧΙΚΗ arrow ΤΟΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ

Για τη εύρυθμη λειτουργία, άμεση εξυπηρέτηση και επίλυση προβλημάτων των αντιπροσώπων ο Ελλαδικός χώρος διαιρέθηκε σε περιφέρειες. Των περιφερειών προΐστανται οι Τομεάρχες οι οποίοι συντονίζουν, κατευθύνουν, ελέγχουν και υποστηρίζουν το έργο των αντιπροσώπων τους.

 
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

Για την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσίας στα μέλη της, όσον αφορά τον έλεγχο των δημοσίων εκτελέσεων των έργων τους και την είσπραξη των δικαιωμάτων τους πανελλήνια, η ΑΕΠΙ συνεργάζεται με τοπικούς αντιπροσώπους.
Οι τοπικοί αντιπρόσωποι έχουν την αρμοδιότητα να:

  • Ενημερώνουν τους χρήστες μουσικών έργων (επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν μουσική) για θέματα τα οποία άπτονται της πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Χορηγούν την απαιτούμενη άδεια δημόσιας εκτέλεσης.
  • Εισπράττουν τα αναλογούντα πνευματικά δικαιώματα.
 
ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

     Σκοπός αυτού του τμήματος είναι η νομική προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας σε θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια εκτέλεση του εκπροσωπούμενου μουσικού ρεπερτορίου της ΑΕΠΙ (σύναψη συμβάσεων με χρήστες, επεξήγηση νομικών όρων και υποχρεώσεων, δικαστική διεκδίκηση όπου αυτή απαιτηθεί κλπ.).

Οι εξειδικευμένοι σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας δικηγόροι της ΑΕΠΙ, παρακολουθούν τις διεθνείς επιστημονικές και νομικές εξελίξεις και διεκπεραιώνουν υποθέσεις που αφορούν σε διαφορές του Οργανισμού με χρήστες μουσικών έργων. Στα πλαίσια της πολιτικής αποκέντρωσης του τομέα Δημόσιας Εκτέλεσης, η ΑΕΠΙ συνεργάζεται με εξειδικευμένους δικηγόρους και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα, Άργος, Ηράκλειο Κρήτης).

 
ΤΟΜΕΑΣ ΝΕΩΝ ΜΕΣΩΝ

Η ΑΕΠΙ είναι από τους πρώτους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης στον κόσμο που δημιούργησε τομέα Νέων Μέσων και τον στελέχωσε με εξειδικευμένο προσωπικό.
Μέσω του Tμήματος Νέων Μέσων εξασφαλίζεται και προστατεύεται η πνευματική ιδιοκτησία των μελών της ΑΕΠΙ στις μορφές εκμετάλλευσης των έργων τους που προκύπτουν από τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας, όπως είναι η χρήση τους σε διαδραστικούς (interactive) υλικούς φορείς πολυμέσων (CD-ROM, DVD, Blu Ray κτλ.) ή μέσω Δικτύων (Internet, κινητή τηλεφωνία, IPTV, VOD, κλπ.).
Για τη διαμόρφωση του συστήματος χορήγησης των αδειών χρήσης των μουσικών έργων και διανομής των αναλογούντων πνευματικών δικαιωμάτων έχουν ληφθεί υπόψη:

  • Η διεθνής πρακτική (σε συνεργασία με τους ομόλογους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης του εξωτερικού, και τις Παγκόσμιες Συνομοσπονδίες ΒΙΕΜ και CISAC).
  • Οι συμβάσεις αμοιβαιότητας με τις ομόλογες εταιρίες πνευματικής ιδιοκτησίας του εξωτερικού.

  • Οι συνθήκες αγοράς στη χώρα μας.

 

ΣΥΜΒΑΣΗ 1. ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΣΥΜΒΑΣΗ 2. WEBCASTING

ΣΥΜΒΑΣΗ 3. PODCASTING

ΣΥΜΒΑΣΗ 4. STREAMING VIDEO ON DEMAND

ΣΥΜΒΑΣΗ 5. STREAMING MUSIC ON DEMAND

ΣΥΜΒΑΣΗ 6. ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ PORTALS

ΣΥΜΒΑΣΗ 7. MUSIC DOWNLOAD

ΣΥΜΒΑΣΗ 8.  IPTV_STREAMING VIDEO ON DEMAND

ΣΥΜΒΑΣΗ 9. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ (SMARTPHONES TABLETS)

ΣΥΜΒΑΣΗ 10. RENTING BACKGROUND MUSIC

ΣΥΜΒΑΣΗ  11. STREAMING BACKGROUND MUSIC 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ  "ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΧΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΧΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΣΑ"

 
ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

- Δικαιώματα από το εξωτερικό: H ΑΕΠΙ βάσει των συμβάσεων που έχει συνάψει με τα μέλη της, έχει αναλάβει την εκπροσώπησή τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Προς τούτο, συνάπτει συμβάσεις εκπροσώπησης με τους αντίστοιχους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικής Ιδιοκτησίας στο εξωτερικό (συμβάσεις με 125 Οργανισμούς σε 191 εδαφικές περιοχές) και συνεργάζεται μαζί τους προκειμένου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των μελών της σε διεθνές επίπεδο.

- Δικαιώματα προς το εξωτερικό: Η ΑΕΠΙ εκτός από τα μέλη της Έλληνες δημιουργούς-δικαιούχους εκπροσωπεί και το διεθνές ρεπερτόριο μέσω των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης του εξωτερικού. Έτσι, τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών-δικαιούχων των χωρών εκτός Ελλάδος αποστέλλονται στις αντίστοιχες εταιρείες τους.

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 11 - 15 από 25

Print Page Bookmark Steficon Facebook