ΑΡΧΙΚΗ arrow ΤΟΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΑΔΕΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Για τη χρήση/ ενσωμάτωση προϋπαρχόντων μουσικών έργων (με την έννοια τόσο της μουσικής σύνθεσης, όσο και του πνευματικού έργου του λόγου που είναι πρόσφορο για μελοποίηση (είτε το κάθε ένα χωριστά ή σε συνδυασμό μεταξύ τους)* σε μία οπτικοακουστική παραγωγή όπως: ταινία μεγάλου μήκους, ταινία μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ κλπ., η οποία προορίζεται κατ’αρχήν να προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες ή/ και φεστιβάλ ή/ και τηλεόραση, απαιτείται η προηγούμενη άδεια των πνευματικών δημιουργών/ δικαιούχων τους. Στην περίπτωση μουσικών έργων δημιουργών-μελών της ΑΕΠΙ, η εν λόγω άδεια χορηγείται από τον οργανισμό μας αφού εξασφαλιστεί η απαραίτητη συναίνεσή τους σε κάθε συγκεκριμένη χρήση.

*Εξαιρούνται τα έργα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τις ανάγκες της εκάστοτε οπτικοακουστικής παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Η εν λόγω άδεια χορηγείται από τον οργανισμό μας αφού πρώτα εξασφαλιστεί η συναίνεση των δημιουργών, με σκοπό τη διαφήμιση ενός εμπορικού προϊόντος. Πιο συγκεκριμένα, αφορά στην ενσωμάτωση μουσικών έργων (με την έννοια τόσο της μουσικής σύνθεσης, όσο και του πνευματικού έργου του λόγου που είναι πρόσφορο για μελοποίηση - είτε το καθένα χωριστά ή σε συνδυασμό μεταξύ τους) σε διαφημιστικά σπότ, τα οποία προορίζονται για μετάδοση σε μέσα όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, κινηματογράφο, ιστοσελίδα κλπ.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Ο Τομέας Δημόσιας Εκτέλεσης έχει την ευθύνη για την έκδοση των αδειών χρήσης και εκμετάλλευσης του εκπροσωπούμενου από την ΑΕΠΙ μουσικού ρεπερτορίου, όταν αυτό εκτελείται δημόσια, σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο και με οποιοδήποτε μέσο.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών μουσικής που επιθυμούν να εφοδιαστούν με την άδεια Δημόσιας Εκτέλεσης της ΑΕΠΙ,  ο τομέας δημόσιας εκτέλεσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα τμήματα:

 • Τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πελατών.
 • Τομεαρχών.
 • Νομικής Υπηρεσίας.
 • Αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • Αδειών εμπορικών καταστημάτων.
 • Αδειών συναυλιών.
 • Αδειών κινηματογράφων.

Οι χρήστες μουσικής, μπορούν να απευθυνθούν στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού αλλά και στους τοπικούς αντιπροσώπους της εκάστοτε περιοχής.

 

 ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

 

ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ   

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Το τμήμα αυτό έχει σκοπό την άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ χρηστών μουσικής και οργανισμού.

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ :

·          Ανάπτυξη προσωπικής επαφής με χρήστες μουσικής, δημιουργία γέφυρας επικοινωνίας με τον οργανισμό.

·          Ενημέρωση- πληροφόρηση χρηστών μουσικής περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί πνευματικών δικαιωμάτων, περί απαραίτητων διαδικασιών για την έκδοση της Άδειας Δημόσιας Εκτέλεσης μουσικής.

·          Διεκπεραίωση εισερχομένων κλήσεων (Εξυπηρέτηση πελατών- Αντιπροσώπων)

 
ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ
 1. Γενικών εισπραττομένων πηγών (μπαρ, εστιατόρια, χώροι ψυχαγωγίας, κλπ.).
  Έχει την ευθύνη για τη χορήγηση αδειών Δημόσιας Εκτέλεσης και είσπραξη πνευματικών δικαιωμάτων.
 2. Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών
  Ο τομέας αυτός δημιουργήθηκε, οργανώθηκε και άρχισε να λειτουργεί όταν άρχισε να διαφαίνεται η διεύρυνση της αγοράς των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και στους ιδιώτες.
  Στις αρμοδιότητες του τομέα των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων σχετικά με τα θέματα τα οποία άπτονται της πνευματικής ιδιοκτησίας και προκύπτουν από την μετάδοση η αναμετάδοση του εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου του οργανισμού μας από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Επίσης, χορηγεί την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης εισπράττοντας τα αναλογούντα και συνήθως καταβαλλόμενα πνευματικά δικαιώματα.
 3. Κινηματογράφου
  Σκοπός του υποτομέα είναι η χορήγηση άδειας δημόσιας εκτέλεσης και η είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων από τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα, που εκμεταλλεύονται τις αίθουσες προβολής κινηματογραφικών ταινιών σε όλη την Ελλάδα.
  Για κάθε αίθουσα ο επιχειρηματίας είναι υποχρεωμένος να παραδίδει αναλυτική κατάσταση των προβαλλομένων ταινιών με τις αντίστοιχες εισπράξεις προκειμένου να τιμολογηθούν τα αναλογούντα πνευματικά δικαιώματα για κάθε μία από τις ταινίες αυτές.
 4. Συναυλιών
  Ο υποτομέας έχει την ευθύνη  ενημέρωσης των διοργανωτών μουσικών εκδηλώσεων- συναυλιών, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου (Εταιρείες, Δήμοι κλπ.) για:
  Α) Τις υποχρεώσεις τους για τη λήψη άδειας χρήσης εκπροσωπούμενου μουσικού ρεπερτορίου.
  Β) Την πληρωμή των αναλογούντων πνευματικών δικαιωμάτων.
  Γ) Την δήλωση των εκτελεσθέντων έργων.
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 6 - 10 από 25

Print Page Bookmark Steficon Facebook