ΑΡΧΙΚΗ arrow ΤΟΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ arrow ΑΔΕΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
ΑΔΕΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Για τη χρήση/ ενσωμάτωση προϋπαρχόντων μουσικών έργων (με την έννοια τόσο της μουσικής σύνθεσης, όσο και του πνευματικού έργου του λόγου που είναι πρόσφορο για μελοποίηση (είτε το κάθε ένα χωριστά ή σε συνδυασμό μεταξύ τους)* σε μία οπτικοακουστική παραγωγή όπως: ταινία μεγάλου μήκους, ταινία μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ κλπ., η οποία προορίζεται κατ’αρχήν να προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες ή/ και φεστιβάλ ή/ και τηλεόραση, απαιτείται η προηγούμενη άδεια των πνευματικών δημιουργών/ δικαιούχων τους. Στην περίπτωση μουσικών έργων δημιουργών-μελών της ΑΕΠΙ, η εν λόγω άδεια χορηγείται από τον οργανισμό μας αφού εξασφαλιστεί η απαραίτητη συναίνεσή τους σε κάθε συγκεκριμένη χρήση.

*Εξαιρούνται τα έργα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τις ανάγκες της εκάστοτε οπτικοακουστικής παραγωγής.

Ο παραγωγός ενός οπτικοακουστικού έργου θα πρέπει να μας ενημερώνει εγκαίρως για τα συγκεκριμένα έργα που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει σε αυτό, αποστέλλοντάς μας συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση αδείας την οποία μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ ούτως ώστε να εξασφαλίσει τη νομιμότητα της χρήσης αυτών όσον αφορά στα πνευματικά δικαιώματα, πριν από την πραγματοποίηση της χρήσης, καταβάλλοντας τη σχετική αμοιβή.
Διευκρινίζεται ότι η άδεια της ΑΕΠΙ δεν αφορά σε συγγενικά ή άλλα δικαιώματα (π.χ. παραγωγών ηχογραφημάτων, ερμηνευτών, εκτελεστών).

 

Print Page Bookmark Steficon Facebook