ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow "Έφυγε" ο Στέλιος Ζαφειρίου
"Έφυγε" ο Στέλιος Ζαφειρίου

zafiriouΈφυγε χθες το βράδυ (Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015) από τη ζωή ο σπουδαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Στέλιος Ζαφειρίου. Γεννημένος στις 23 Απριλίου του 1937, ο σημαντικός αυτός άνθρωπος της μουσικής ευτύχησε να συνεργαστεί με μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές, δημιουργούς και οργανοπαίχτες. Χαρακτηριστική και ξεχωριστή ήταν η μουσική συνύπαρξή του με το μεγάλο Γιώργο Ζαμπέτα, παίζοντας στο πλευρό του και επί ίσοις όροις σε δίσκους – ορόσημα για την ελληνική δισκογραφία.

Σπουδαία η προσφορά του Στέλιου Ζαφειρίου και στο δημιουργικό κομμάτι, όπου συνέθεσε περισσότερα από 120 τραγούδια για ερμηνευτές της πρώτης γραμμής: Μαρινέλα, Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος, Γιάννης Πουλόπουλος, Τόλης Βοσκόπουλος, Δημήτρης Μητροπάνος, Σταμάτης Κόκοτας κ.α. Συνεργάστηκε, επίσης, με μερικούς από τους πιο αναγνωρισμένους Έλληνες στιχουργούς: Πυθαγόρας. Άκος Δασκαλόπουλος, Σόφη Παππά, Σέβη Τηλιακού. Μίμης Θειόπουλος, Χαράλαμπος Βασιλειάδης, Ηρακλής Παπασιδέρης κ.α.

Ο Στέλιος Ζαφειρίου ήταν μέλος της Α.Ε.Π.Ι. από  1η Μαρτίου 1969.

Η χαρακτηριστική πενιά του Στέλιου Ζαφειρίου δεν ηχεί πια. Βρίσκεται όμως μέσα στα τραγούδια. Σε τόσα πολλά μάλιστα, που, ακόμα και χωρίς να το καταλαβαίνουμε, θα τον ακούμε πάντα. Καλό ταξίδι Στέλιο Ζαφειρίου.


 

 

Print Page Bookmark Steficon Facebook