ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Απεβίωσε ο Γεράσιμος Λαβράνος
Απεβίωσε ο Γεράσιμος Λαβράνος

gerasimosΣήμερα, Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Γεράσιμος Λαβράνος σε ηλικία 80 ετών. Ο πολυγραφότατος ταλαντούχος συνθέτης γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1935 στην Κέρκυρα, όπου και πήρε τις πρώτες στέρεες βάσεις μουσικής εκπαίδευσης, ξεκινώντας σε ηλικία εννέα ετών. Δυο χρόνια αργότερα, στη φιλαρμονική Εταιρεία «Ν. Μάντζαρος» παίζει κόρνο. Υπήρξε μαθητής του Ιωσήφ Μπονέλλου. Κατόπιν, συνεχίζει τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.

Μετά το στρατό, κι ενώ έχει προτάσεις για να συνεχίσει - ως αναμενόταν - στην κλασική οδό, εκείνος μαγεύεται από τη τζαζ. Παράλληλα, με αυτή την απόφασή του, στρέφεται και αφοσιώνεται στο πιάνο. Διακρίνεται κάνοντας μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο, αλλά και τραγούδια. Συνεργάζεται με σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς: Ηλία Λυμπερόπουλο, Αλέκο Σακελλάριο, Γιώργο Παπαστεφάνου, Πυθαγόρα, Κώστα Πρετεντέρη, Γιώργο Οικονομίδη, Κώστα Κοφινιώτη, Κώστα Κινδύνη, Θάνο Σοφό, Κώστα Μάνεση, Γιάννη Αργύρη κ.α. Τραγούδια του ερμηνεύουν οι: Σταμάτης Κόκοτας, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννης Βογιατζής, Τζένη Βάνου, Αλέκα Κανελλίδου, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Τζίμης Μακούλης κ.α.

Ο Γεράσιμος Λαβράνος υπήρξε συνθέτης και μουσικός καταρτισμένος και δεξιοτέχνης, παλαιάς κοπής ίσως, αλλά ανυπολόγιστης καλλιτεχνικής αξίας. Το κενό του θα είναι δυσαναπλήρωτο, αλλά οι μουσικές και τα τραγούδια του θα μας τον θυμίζουν πάντοτε.

Ο Γεράσιμος Λαβράνος ήταν μέλος της Α.Ε.Π.Ι. από την 1η Απριλίου 1958.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ώρα 15.00 από το Α΄ Νεκροταφείο.

 

Print Page Bookmark Steficon Facebook